Maig: activitats pre Aplec
Aplec: 1 de Juny als jardins de Vivers
(València), al costat de la rosaleda

En aquest primer Aplec de les Economies Transformadores del País Valencià, volem fer pinya per a mostrar-nos, per a celebrar i mostrar al món tot el gresol d’iniciatives que apostem per la transformació socioeconòmica del capitalisme a la nostra terra, i també per a trobar-nos amb companyes d’altres territoris, aprenent de les seues experiències i sabers diversos, antiracistes, decolonials, feministes, anticapacitistes.

Farem Aplec perquè cada vegada som més, perquè no estem soles, perquè volem continuar teixint xarxes de solidaritat i suport mutu a on hi capiguem totes, perquè compartim la voluntat per canviar el rumb, per canviar el corrent.

L’actual sistema capitalista i colonial ens ha col·locat en una cruïlla inevitable: ecofeixisme o transició ecosocial. Un moment clau de la història: el moment d’actuar.

D’una banda, la lluita a mort pels recursos limitats d’un planeta que agonitza, accés restringit per a una minoria privilegiada, protegida per formes autoritàries de control polític i extermini. Com a alternativa, altres formes de relacionar-nos i de fer economia, redistribució equitativa de la riquesa, del bon viure, enfortint els llaços comunitaris i apostant per una cultura de la vida que s’estén com una taca d’oli de la mà dels moviments socials i resistències d’arreu del món.

ACTIVITATS PRE-APLEC

Presentació de l’Aplec de les Economies Transformadores del País Valencià

Amb la participació d’integrants i activistes de XEAS PV.

Es presentarà l’objectiu i treball de XEAS PV, el Manifest Canviem el rumb i l’Aplec de les economies transformadores del País Valencià.

Avançant en la transformació ecosocial del País Valencià

Amb la participació de XEAS, La Fundació Noves Sendes i la Cooperativa Transversal.

Es presentaran les principals conclusions del “Fòrum VISC”, una trobada que va establir i identificar, mitjançant la participació de col·lectius i activistes  les vies de futur per a la transformació ecosocial del territori castellonenc. A més, es presentarà l’Aplec.

Activem el cooperativisme d'habitatge en cessió d'ús a València

Amb la participació de Domèstiques, Entrebarris i Gustavo Machado, exmilitant i investigador de la Federació Uruguaiana de Cooperatives d’Habitatge per l’Ajuda Mútua (FUCVAM)

Jornada de difusió i reflexió sobre el model de cooperativisme d’habitatge en cessió d’ús i el seu potencial per a desmercantilitzar l’habitatge i cooperativitzar les formes de viure.

El cooperativisme tèxtil a Argentina. Experiències de lluita des de l’economia feminista

Amb la participació de Las Amazonas (cooperativa textil de Buenos Aires), Espacio de Economía Feminista de Córdoba, Cooperativa Textiles Pigüé (Pigüé).

Marques de fast fashion com Shein, H&M o Inditex encara no han arribat a l’Argentina. El país llatinoamericà encara produeix gran part de la roba i els tèxtils que utilitza. Enfront de la vulneració de drets humans i laborals i enfront de l’augment desmesurat dels residus tèxtils, coneixerem les experiències de lluita d’algunes cooperatives tèxtils que resisteixen a aquesta economia de lliure mercat de la fast fashion que intenta dominar les maneres de vestir de gran part del món.

Descarrega el cartell:

LLIBRES PER UNA ECONOMIA TRANSFORMADORA

Aquestes sessions de debat se celebraran en La Repartidora.
C/del Reverend Rafael Tramoyeres, 8, Benimaclet. València.

Decrecimiento del qué al cómo

A càrrec de Luís González (autor), Patricia Dopazo (Cooperativa El Pa Sencer i revista Soberanía Alimentaria) i Lluís Pascual (periodista de la Directa)

Economia Solidària i Feminista

A càrrec d’Elba Mansilla (coautora i membre de La Ciutat Invisible), Mònica Gil (Càtedra Economia Feminista Universitat de València) i Tere Albero (periodista de la Directa)

FORMULARIS PER A L'1 DE JUNY

FÒRUM TRANSICIÓ ECOSOCIAL - ORGANITZAT PER XEAS

Inauguració de l'Aplec de les Economies Transformadores

Des de la Xarxa de l’Economia Solidària del País Valencià convoquem aquesta trobada per mostrar al món que un nou model socioeconòmic s’estén com una taca d’oli de la mà dels moviments socials i resistències d’arreu del món. 

Canviar el rumb, per canviar el corrent!

Presentació/anunci del hackathon per una Economia Transformadora

L’Economia Solidària, l’Economia Feminista, l’Economia del Bé Comú, l’Economia del Donnut, l’Economia Circular, la del triple impacte… totes estem convocades a l’anunci del futur Hackaton. Pròximament més informació.

El boicot econòmic (i cultural) com a eina per a la defensa dels drets humans. Sud-àfrica i Palestina

El règim d’Apartheid sud-africà es va acabar, en part, gràcies al moviment internacionalista de boicot (polític, cultural i econòmic). Des de 2005 el poble palestí demana també la fi de l’apartheid israelià mitjançant la campanya del BDS.

En aquesta xarrada coneixerem la campanya de prop i els seus principals assoliments i reptes en el context actual. Entendrem com el nostre activisme econòmic pot influir en la defensa dels drets humans del poble palestí.

La sobirania textil com a eina d’emancipació

Top Manta naix el 2017 com la marca de roba social i solidària del Sindicat de Venedors Ambulants de Barcelona. En aquesta activitat coneixerem la seua lluita, experiències i la seua situació actual. 

A més, debatrem de la ma de la Cooperativa Cendra Gràfica per compartir coneixements, idees i propostes per fer front a les dificultats dins del sector del tèxtil conscient i abordar com podem col·laborar des de l’ESS i els moviments socials.

Les treballadores de llar i cures en el centre. El cooperativisme com a model per a aconseguir drets laborals

Els drets de les treballadores de la llar i les cures són vulnerats diàriament en milers de llars en el nostre territori. Quina responsabilitat tenim tots/es en aquestes vulneracions de drets?

Pot l’ESS i el cooperativisme millorar les seues condicions laborals i de vida?  En aquesta xarrada intentarem donar resposta a aquestes preguntes de la mà d’expertes en aquestes matèries.

Complicitats antiracistes. Enfortir la lluita antiracista des de la col·lectivitat

Sense racisme estructural no es pot entendre el colonialisme i, sense aquest, el capitalisme. Per això, les lluites antiracistes i decolonials són fonamentals si volem construir un model econòmic alternatiu.

Conversarem amb alguns col·lectius protagonistes de la lluita antiracista i pels drets de les persones migrants que s’està duent a terme des de diversos fronts, com l’actual campanya per la regularització a l’Estat espanyol, l’acompanyament jurídic i econòmic a la mobilitat humana, la resolució de necessitats mitjançant fórmules col·lectives o la introducció de la perspectiva antiracista i decolonial al conjunt d’iniciatives de l’ESS.

Descarrega el cartell:

ESPAI TALLERS MOSTRA ECONOMIES TRANSFORMADORES · ORGANITZAT PER LA COOPERATIVA TRANSVERSAL

ESPAI TALLERS 1

Ecollaures, suport mutu i autogestió en la cadena de consum agroecològica

El potencial de les cooperatives integrals

Eines per combatre les injusticies de la part propietària en els contractes de lloguer

Aprenguem un poc més sobre la regeneració del sòl

Acció social i joventut

Comunitats energètiques des dels barris de València

ESPAI TALLERS 2

Fem Lliga, el tinder de l’economia social

Aprenem jugant: «El preu just dels aliments»

Confrontem les injustícies des dels models de comunicació alternatius

Mesurament i monetarització dels valors socials i ambientals

Com fer les activitats del teu col·lectiu més inclusives i accessibles?

Treball de llar i cures. Exemples i consells des de projectes de l’ESS

ESPAI PER A LA XICALLA

Durant tota la jornada hi ha una haima reservada per a la xicalla. Un espai dinamitzat per Carmen Gimeno, tallerista i educadora ambiental.

· 10:30h Taller de bombes de llavors
· 12:00h Espai de jocs
· 16:00h Descobrint les plantes i insectes de Vivers
· 17:30h  Taller de collage

DINAR AMB AL-PALADAR

Si vols dinar a l’Aplec, amb la cuina sostenible, agroecològica i de proximitat d’Al-Paladar, recorda apuntar-te. Places limitades! L’aportació mínima és de 5 euros.

MENÚ
–  Amanida de creïlles vegana
–  Arròs de l’Albufera amb verdures de temporada

ACTUACIONS

A partir de les 19:00h

BEIJA FLOR SELECTA

Integrant de "Las Hijas de la Cumbia"

PATI DIFUSA DJ SET

COM ARRIBAR?

T’esperem al Jardí de Vivers, al costat de la “rosaleda”, especialment si vens en transport sostenible.

Es pot accedir a la fira amb diversos mitjans de transport públic:

  • Autobusos de l’EMT: línies 1, 6, 8, 9, 11, 12, 16, 26, 28, 29, 31, 32, 36, 70, 71, 79, 80, 81 i 95;
  • Metrovalencia amb les línies 3, 9, 4 i 6, baixant en les parades de Facultats, Primat Reig o Benimaclet.

El Fòrum de Transició Ecosocial és un projecte de:

La Mostra d'Economies Transformadores és un projecte de:

I la col·laboració de:

Finançat per:

Desplaça cap amunt

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca