
D’una banda, Tornallom és un mapa col·laboratiu d’iniciatives econòmiques solidàries al País Valencià. En ell, podem trobar organitzacions, col·lectius, empreses, cooperatives, etc que segueixen valors ètics com a clau per a la transformació social. D’altra banda, Tornallom també pretén ser una comunitat activista oberta i motivada a participar, fer sinergies i articular vora al món de l’economia social i solidària (ESS).
Demana informació per a ser punt Tornallom o per a formar part de la comunitat d’aixadetes.

El Balanç Social és un instrument en el qual es detalla l’impacte de les actuacions que escomet una empresa en la societat o en un territori concret. Es basa en demanar informació a les empreses i entitats de l’economia social i solidària per a saber l’acompliment de diferents criteris de funcionament, tals com la democràcia interna, l’impacte ambiental o el compromís amb la comunitat.
Quan la campanya està oberta pots començar el teu balanç en la plataforma web Ensenya El Cor .

Davant la insostenibilitat del sistema econòmic actual, cada vegada es fa més palesa la necessitat de caminar cap a altres models de producció, distribució i consum que posen la sostenibilitat d’una vida que meresca ser viscuda al centre de la nostra activitat econòmica. Per donar resposta a aquest repte fa anys que sorgeix una de les principals propostes de transformació econòmica que emana de les pràctiques de l’economia solidària que anomenem Mercat Social.
Més de 1.000 entitats de l’Economia Social i Solidària conformen aquesta xarxa i circuit a tot l’Estat. Et deixem el catàleg territorial.

Les Jornades Una Economia per a la Vida fou un projecte desenvolupat entre finals del 2022 i inicis del 2023 amb l’objectiu de promoure espais i oportunitats de trobada entre entitats relacionades en tres àmbits estratègics per a l’Economia Solidària i els moviments socials valencians: projectes col·lectius sobre les cures a Castelló de la Plana, iniciatives relacionades amb la sobirania alimentària i el consum responsable a L’aixada com eixida a Picassent, i finalment projectes d’habitatge cooperatiu a Alacant a la Granja de Masphael junt amb la Coordinadora Cohabitem.
Es va portar endavant gràcies al finançament de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica per a promoure els Objectius de Desenvolpament Sostenible de l’Agenda 2030.