Crònica de la jornada “Activem el cooperativisme d’habitatge en cessió d’ús a València”

El dia 14 de maig, en el marc de les activitats prèvies al I Aplec d’Economies Transformadores organitzat per XEAS, va tindre lloc a La Protectora (Saïdia) la xerrada Activem el cooperativisme d’habitatge en cessió d’ús a València. A l’acte assistiren al voltant de 50 persones, la majoria públic jove, atretes per conéixer de quina manera l’economia social i solidària pot estar present en la satisfacció del dret a un habitatge digne.

La vesprada va ser encetada per EntreBarris qui, a banda de presentar les altres ponents, va reflexionar sobre el context habitacional al País Valencià i va explicar el seu posicionament polític a favor d’una ciutat que pose la vida de les persones al centre i que desmercantilitze l’habitatge.

Va continuar Gustavo Machado, ex militant de FUCVAM i Professor Adjunt Doctor del Departament de Treball Social de la Facultat de Ciències Socials d’UDELAR. El company va explicar al públic com és el model uruguaià de cooperativisme d’habitatge d’ajuda mútua, un model en què les sòcies aporten la seua mà d’obra per a la construcció dels futurs habitatges, en substitució d’una aportació econòmica. Les assistents tingueren l’oportunitat de familiaritzar-se amb un model amb més de 50 anys d’història.

Seguidament, hi va intervindre Domèstiques, un espai de pensament i acció al voltant del cooperativisme d’habitatge en cessió d’ús a València format per les cooperatives de treball associat Crearqció i El Rogle. Les intervinents explicaren com funciona el model de cooperativisme d’habitatge al País Valencià i quines coses cal saber per a iniciar un projecte. A més, compartiren reflexions amb el públic al voltant dels reptes que té el model a l’hora d’implantar-se com una possibilitat real, assequible i comunitària, al nostre territori.

Finalment, les preguntes d’un públic molt interessat i participatiu van permetre aprofundir en moltes de les qüestions. Amb tot, va resultar ser un dia molt esperançador per al cooperativisme d’habitatge!

Desplaça cap amunt

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca