Més de 30 entitats convoquem al primer Aplec de les Economies Transformadores del País Valencià

  • La trobada es farà el pròxim 1 de juny al Jardí de Vivers i durant el maig hi haurà un munt d’activitats prèvies. 
  • La jornada està organitzada per la Xarxa d’Economia Alternativa i Solidària (XEAS)
  • Aplec i les activitats prèvies: http://xeas.org/aplec/

El pròxim 1 de juny, el Jardí de Vivers (València) serà l’escenari d’una iniciativa pionera que vol demostrar que hi ha una altra manera de fer les coses. La Xarxa d’Economia Alternativa i Solidària (XEAS), formada per una trentena d’entitats ara fa 10 anys, ha organitzat el primer Aplec de les Economies Transformadores. La premissa és mostrar la força de tantes iniciatives d’aquest àmbit que hi ha al País Valencià en una jornada reivindicativa, formativa i festiva. Es presentarà el pròxim 7 de maig, a les 19.30h, a l’Ateneu Popular del Pla-Carolines (carrer d’Antoni Maura, 5. Alacant).

Aquest primer aplec -que vol ser el tret d’eixida de molts altres- pretén també aconseguir visibilitat i impacte i aprofitar que València és capital de l’Economia Social aquest 2024 i fer que aquest “canvi de rumb possible” arribe a tots els racons. És també una oportunitat de generar xarxes i sinergies: obrir noves oportunitats per a establir relacions, compartir coneixements i crear complicitats entre diferents col·lectius implicats en les economies transformadores, especialment a nivell local, però també a una escala major. 

Així doncs, l’1 de juny el Jardí de Vivers hi haurà un espai fòrum, on es parlarà dels boicots econòmics, dels drets de les treballadores de la llar i les cures o la sobirania textil entre d’altres; l’espai tallers, on es podrà aprendre sobre eines per a llogateres, el tinder de l’economia social o la regeneració del sòl; un espai per a la xicalla i actuacions musicals.

Els dies previs hi haurà activitats diverses per a començar a escalfar motors i sessions sobre literatura transformadora a La Repartidora.

Com expliquen des de la XEAS, ara més que mai, és un moment clau per apostar per canvis socioeconòmics, a causa del context que vivim: la cruïlla del canvi climàtic, el tancament autoritari d’Europa davant els refugiats i les persones migrants, etc. Consideren que és el moment de treballar per la sostenibilitat ecològica i la justícia social, valors que coincideixen amb els principis de les economies transformadores. 

L’Aplec compta amb la participació d’iniciatives de l’economia social d’arreu del País Valencià i ha comptat amb el suport de la Generalitat en la defensa dels objectius de l’Agenda 2030. Un suport que, malauradament, lamenten ja no hi és.

Desplaça cap amunt

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca