Més de 30 entitats de l’Economia Social valenciana impulsen la campanya “Canviem el rumb”

La Campanya  “Canviem el rumb” s’ha presentat públicament aquest divendres 9 de febrer després d’haver estat signada per més d’una trentena entitats de l’Economia Social i Solidària de tot el territori valencià.

Diverses associacions, cooperatives, fundacions i empreses d’inserció han impulsat aquesta campanya que demanda, mitjançant el Manifest “Canviem el rumb, donem-li la volta a tot”, que s’aborden les enormes i creixents desigualtats socials o la crisi ecològica que pateix el País Valencià i exigeix un canvi en el model econòmic, polític i social.

Segons explica el Manifest, aquesta campanya té la intenció de posar en l’agenda valenciana la necessitat de superar la crisi ecològica i social que es travessa. L’objectiu és “incidir en la societat amb aquesta crida comuna a organitzar un model que s’adapte a les condicions de l’entorn natural i no al revés”. A més, apel·la a la classe política, en el govern i en l’oposició, a abordar la situació actual amb “determinacions valentes que suposen tallar de soca-rel la complicitat amb les dinàmiques capitalistes i extractivistes”.

Les impulsores d’aquesta iniciativa formen part de la Xarxa de l’Economia Solidària del País Valencià (XEAS-PV) i insten a totes les entitats, organitzacions i col·lectius que simpatitzen amb el contingut de la campanya a fer un pas endavant i adherir-se a aquesta declaració d’intencions i començar a establir col·laboracions entre nosaltres per tal de fer força des de baix i encetar aquests canvis urgents”.

Entre les entitats signants trobem a la Fundació Comunitària Noves Sendes de Betxí, la Cooperativa Doble13 de Petrer, el Centre d’Estudis Rurals i Agricultura Internacional (CERAI), l’Associació del Camp a la Taula d’Albal, l’empresa d’inserció de València El Rastrell, la Xarxa Enclau, la cooperativa d’habitatge Alicante Convivencia, la llibreria de València La Repartidora, la cooperativa sense ànim de lucre de Castelló Transversal, el supermercat cooperatiu Biotremol de Sant Vicent de Raspeig, la cooperativa sense ànim de lucre de València Xicoteta Energia, o el periòdic La Directa, o la plataforma pel canvi social Nittua, entre d’altres.

Més informació:

Tlf: 722.781.657 | Mail: secretaria@reaspaisvalencia.org

Manifest:  https://xeas.org/manifest/

Desplaça cap amunt

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca