Crònica del TornallomFest, la trobada d’iniciatives de l’economia solidària del País Valencià

El dia 21 d’octubre es va celebrar el TornallomFest, la trobada de col·lectius de l’economia social i solidària del País Valencià. Aquest es va celebrar a l’Escola Meme a Benimaclet (València).

Una vegada feta la benvinguda als assistents, vam donar pas a la jornada amb un diàleg on van poder contar amb membres del Mercat Social de les Illes Balears, de la Ciutat Invisible (Barcelona) , de l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona Coòpolis i de la xarxa d’intercooperació valenciana Tanda.

Van presentar cadascun dels projectes. Les ponents parlaren al voltant dels ateneus cooperatius, la necessitat de la intercooperació entre les diferents iniciatives de cada territori i de fer xarxa entre territoris. Després hi hagué un espai per a la reflexió i l’intercanvi de preguntes.

Seguidament es va presentar el projecte Tornallom, a través de la seua història, la seua projecció, funcionament i línies de futur. Els ponents van traçar el camí seguit amb el projecte a més d’indicar el procés d’introducció de noves iniciatives al mapa col·laboratiu Tornallom. En aquest camí es va remarcar l’eina de les entrevistes Tornallom com a oportunitat de millora i coneixement de l’economia social per a les iniciatives membres.

Una vegada acabada la formació i ponència vam poder gaudir d’un dinar vegà a càrrec del Centre Social Terra (Benimaclet) i el maridatge de cerveses i kombutxa de la cooperativa La Somniada (Alt Palància).

A la vesprada es va continuar amb les entrevistes col·lectives de Tornallom, on les iniciatives que volen entrar al projecte, així com els que ja hi son membres, vam poder dialogar al voltant dels diferents criteris que marcats dins de l’economia social i solidària. Aquest espai va ser enriquidor per poder plantejar reptes, dubtes i aprendre sobre les diferents formes de funcionar dels projectes cooperatius.

Un cop acabat el treball va ser hora de passar al moments de les actuacions artístiques en les quals es va poder contar amb un espectacle de circ amb la companyia Jacinto Sifón, on les persones adultes i la xicalla vam poder gaudir i reflexionar. A aquest espectacle li van seguir les actuacions del cantautor Tomàs de los Santos, acompanyat dels seus músics. Per finalitzar, el grup Las Chichas ens van fer cantar i ballar a través de les versions de Sánchez Ferlosio.

Finalment vam tancar la sessió amb l’alegria compartida, el treball realitzat i la idea que continuem en la lluita per una economia social i solidària amb cara i ulls, on les persones estan al centre. Ens agradaria agrair a les participants, artistes, ponents i a l’Escola Meme la seua implicació en aquestes jornades. Esperem seguir creixent com fins ara per ser cada vegada més projectes i persones les que estem al costat d’una economia per a la vida i al servei de totes.

Desplaça cap amunt

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca