Ens reunim amb FEVECTA i la Càtedra d’Economia del Bé Comú

En el marc de la campanya d’incidència política i social que la Xarxa de l’Economia Alternativa i Solidària del País Valencià portem endavant, aquests darrers dies s’han celebrat dues reunions amb agents rellevants de l’ecosistema de l’economia social: la Federació Valenciana de Cooperatives de Treball Associat (FEVECTA) i la Càtedra d’Economia del Bé Comú.

La incidència política i social és una de les nostres tasques com a entitat, per això aquestes trobades pretenen posicionar-nos com un agent més d’influència i treballar noves aliances per impulsar i enfortir aquelles iniciatives que contribuïsquen al desenvolupament d’un nou model econòmic.

Reunió amb la Càtedra d’Economia del Bé Comú (Universitat de València)

Dimarts passat, 24 de gener, Raquel Giner i Teresa de la Fuente, de l’equip de governança i tècnic de la xarxa, es reuniren amb Jaime Güemes, director del Jardí Botànic i codirector de la Càtedra d’Economia del Bé Comú de la Universitat de València.

La Càtedra té entre els seus objectius “adquirir nous coneixements sobre l’emprenedoria, la direcció d’empreses cooperatives i de l’Economia Social i la Sostenibilitat Corporativa i diferents models de responsabilitat social empresarial i Contribuir a resoldre els problemes reals d’emprenedoria, direcció de les empreses de l’Economia Social i Cooperativa i empreses sostenibles i socialment responsables” i està especialment relacionada amb “l’emprenedoria, la Direcció d’empreses cooperatives i de l’economia social i Sostenibilitat Corporativa”.

Aquesta primera trobada ha servit, d’una banda, per a donar a conéixer els projectes i activitats de REAS-PV i, de l’altra, per a esbrinar els objectius i les línies de treball de la Càtedra per a aquest 2023. Des dels interessos comuns que compartim, esperem poder treballar conjuntament per a promoure i visibilitzar la importància dels valors de l’economia social, solidària, feminista i sostenible que pose la vida al centre.

Reunió amb FEVECTA

El passat divendres 20 de gener, Alfredo Artigas, Tomás de los Santos i Teresa de la Fuente, membres de l’equip de governança i tècnic de la xarxa, es reuniren amb el president de FEVECTA, Emilio Sampedro, i la directora de l’entitat, Paloma Tarazona.

FEVECTA és l’organització representativa del cooperativisme de treball associat a la Comunitat Valenciana. El seu principal objectiu  és la defensa dels interessos de les cooperatives associades en l’àmbit polític, econòmic i institucional, a més del foment i promoció de noves cooperatives.Des del seu naixement en 1988, FEVECTA ha experimentat una evolució important. Segons informen en el seu lloc web, amb un nombre inicial de 87 cooperatives constituents, en l’actualitat reuneix a més de 600 pertanyents a tots els sectors d’activitat.

En aquesta trobada es compartiren algunes de les inquietuds sobre el futur del teixit cooperatiu i de l’Economia Social i Solidària. A més, s’establí un diàleg al voltant de com millorar els nostres canals de comunicació per a arribar a les més joves i poder continuar promovent el cooperativisme, l’emprenedoria social i els valors de l’ESS. També s’identificà l’educació com una de les eines clau per a treballar el gran repte que afronten moltes cooperatives històriques: el relleu generacional.

Finalment, es pensà com col·laborar en alguns projectes de REAS PV, com  Tornallom, el mapatge col·laboratiu d’entitats de l’ESS del País Valencià, o el Balanç social, un instrument en el qual es detalla l’impacte de les actuacions o activitats que escomet una empresa en la societat.

Esperem i desitgem que la nostra col·laboració continue endavant.

Desplaça cap amunt

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca