Taller avancem en sobirania tecnològica. Bye bye google!

La Xarxa de l’Economia Solidària del País Valencià volem abordar la tecnologia amb una visió crítica des de criteris de sobirania tecnològica i d’economia solidària. Volem recuperar el control sobre les nostres dades i comunicacions, sobre la nostra documentació i activitat. Per això comencem el 2023 acomiadant-nos de Google Drive. Ens hi acompanyes?

  • Data: Dijous 19 de gener.
  • Hora: 19h.
  • El taller s’impartirà per vídeoconferència. https://meet.isf.es/REASPAISVALENCIA

Tot i que està dirigit a les membres de la Xarxa si estàs interessada contacta amb nosaltres, ens encisa compartir coneixements. secretaria@reaspaisvalencia.org

CONTINGUT DEL TALLER

A càrrec de Jorge Toledo, tècnic de la cooperativa Alicante Convivencia i membre de l’Associació Montera 34.

Amb aquest taller presentarem l’eina per a l’allotjament d’arxius Nextcloud, un sistema basat en programari de codi obert.
En concret aprendrem com funciona la nova oficina virtual d’emmagatzematge de documents de la Xarxa. L’objectiu principal és ensenyar que hi ha alternatives lliures i molt completes als programaris privatius als que estem acostumades i així deixar de dependre de les grans corporacions.

A més d’allotjar arxius, Nextcloud posseeix una quantitat de característiques molt interessants, entre elles l’edició dels arxius online, la gestió de projectes i tasques, un potent calendari, la possibilitat de crear grups amb un xat incorporat, fer videotrucades, etc. Totes aquestes possibilitats les mostrarem amb un taller pràctic, el qual ens dotarà dels coneixements necessaris per aplicar-ho també a les nostres entitats i els seus projectes.

DESCARREGA EL CARTELL:

Scroll to Top

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca