REAS PV en la jornada per l’aposta parlamentària per l’Economia Social i Solidària

El grup parlamentari en el Congrés d’Unides Podem impulsava dissabte passat, 19 de novembre, a Castelló una jornada sobre Economia Social i Solidària amb entitats i empreses del sector en la qual ha posat en valor d’aquesta alternativa «per a la transformació social que posa en el centre de l’economia a les persones enfront del benefici econòmic coste el que coste» .

La trobada ha comptat amb la directora general del Treball Autònom i Economia Social i Responsabilitat Social de les Empreses del Ministeri de Treball i Economia Social, Maravillas Espín; la diputada en el Congrés per Castelló, Marisa Saavedra; i el parlamentari basc Roberto Uriarte.

«Els principis de l’economia social posen a les necessitats de les persones en el centre per damunt del capital. Si no hi ha eficiència social no hi ha econòmica. Amb una gestió democràtica , defensa de la solidaritat i responsabilitat i destinant els excedents al desenvolupament sostenible», ha destacat la directora general del Ministeri de Treball, que ha abordat els fons gestionats pel Ministeri de Treball i d’Economia Social i els nous processos legislatius dirigits a aconseguir la corresponsabilitat dels treballadors i les treballadores en el govern de les empreses.

«Després de tres anys d’intens treball en el Congrés i en el Ministeri de Treball per a impulsar l’Economia Social, sempre en diàleg amb els diferents agents, ens hem trobat amb les entitats del territori, i desitgem que servisca per a contribuir a estrényer les relacions de col·laboració i de creació de xarxes entre actors tan rellevants per a un model econòmic que tant necessitem», ha ressaltat la diputada per Castelló Marisa Saavedra, impulsora de l’esdeveniment..

La jornada ha tingut la participació de totes les entitats representatives del sector, com els presidents de la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valencian (Concoval) Emili Villaescusa; de la Agrupació d’Empreses Societats Laborals de la Comunitat Valenciana (Aesal) Francisco José Sebastià; de la Xarxa d’Economia Alternativa i Solidària (REAS PV) Anna Peñalver, així com integrants de l’Associació Valenciana de l’Economia del Bé Comú (EBC), de Fiare Banca Etica, La Niuada i Fòrum Nova Ruralitat.

La jornada ha tractat de la nova Llei Concursal, els PERTE (projectes estratègics per a la recuperació i transformació econòmica finançats pels Fons Europeus) o la col·laboració i possibilitats d’expansió de l’Economia Social i Solidària.

En la cita s’han exposat bones pràctiques d’aquest model de diferents zones del territori, com són la Cooperativa de Viver, l’Àgora de Vivenda Col·laborativa d’Alacant, l’Associació d’Usuaris d’Energies Renovables Aras de los Olmos i l’empresa d’inserció Reciplana Recuperacions de Vila Real.

Roberto Uriarte, diputat en el Congrés per Bizkaia i co-organitzador d’aquestes jornades, ha manifestat que “les successives crisis que vivim fan necessari avançar més si cap cap a un canvi de model productiu que pose en el centre a l’economia social i solidària per la seua capacitat transformadora. Aquest model representa en l’Estat prop del 10% del PIB, agrupant més de 42.000 empreses que generen més de 2,3 milions d’ocupacions».

Desplaça cap amunt

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca