I Trobada de punts Tornallom a Riera d’Agres

El divendres 21 i dissabte 22 d’octubre s’ha celebrat a Agres la trobada de punts Tornallom. En total han participat al voltant de 40 persones de 20 projectes visibilitzats al mapa de l’economia social i solidària del País Valencià.

Des de l’organització de la trobada es valora que “aquesta jornada ha estat profitosa, d’una banda, per a conèixer a projectes afins, establir aliances i compartir aprenentatges relacionats amb altres formes d’economia i relacions; d’altra banda, també per a pensar conjuntament com es pot ampliar i aprofitar millor la eina que suposa el mapa, donar-ho a conéixer entre la població valenciana i difondre els valors de l’economia social i solidària“.

pensar conjuntament com es pot ampliar i aprofitar millor la eina que suposa el mapa, donar-ho a conéixer entre la població valenciana i difondre els valors de l’economia social i solidària

Aquesta activitat se celebra en un moment clau d’interconnexió de múltiples crisis i amb les grans empreses acumulant més poder i capital. Davant d’aquest panorama aquest aplec d’activistes i projectes planteja la necessitat de fer pinya i engegar debats polítics i estratègics, sent conscients de la urgència d’enfrontar el sistema capitalista mitjançant la nostra activitat diària.

ON S’HA FET LA TROBADA?

La trobada s’ha celebrat en l’alberg rural de la Riera d’Agres. Es tracta d’un edifici amb 150 anys d’història als peus de la Serra de Mariola, dedicat al turisme responsable i la sostenibilitat: cuina casolana, productes de proximitat, zones comunes, contacte i activitats amb la natura… Funcionen com a cooperativa i són punt Tornallom.

QUÈ ÉS TORNALLOM?

Tornallom és el mapa col·laboratiu d’iniciatives econòmiques solidàries del País Valencià. Hi podem trobar organitzacions, col·lectius, empreses, cooperatives, etc. que segueixen valors ètics com a clau per a la transformació social.

Des de l’any 2019 Tornallom està mapant iniciatives econòmiques i solidàries al País Valencià. Avui en dia, hi ha més de 40 punts al mapa i la pretensió és augmentar els sectors presents fins a trobar tot el que és necessari per a la vida diària: alimentació, tèxtil, salut i cures, subministraments, habitatge, restauració i hostaleria, cultura i oci, educació i investigació, finançament…

És un projecte pensat per construir-se des de la base, de manera oberta i participativa, per persones activistes: les nostres aixadetes una peça clau a l’hora de fer xarxa i comunitat. Així, el projecte no sols és un mapa i una eina d’avaluació de criteris ètic i solidaris. Tornallom també pretén ser una comunitat activista oberta i motivada a participar, fer sinergies i articular l’ecosistema del món de l’economia social i solidària (ESS).

Desplaça cap amunt

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca