Arrenca la Segona Mostra d’Economia Social i Solidària de Castelló

La Mostra inclourà una Fira d’Entitats amb taules de debat en el municipi de Benlloc, els dies 14 i 15 d’octubre, i un Fòrum formatiu dirigit a personal tècnic de l’administració local, el dia 17 en Albocàsser

La MESS és un esdeveniment que pretén donar a conèixer les diferents iniciatives d’ESS existents a les comarques de Castelló. Seguint la línia de la primera edició, de 2021, la Fira d’Entitats és un aparador que busca visibilitzar i posar en valor els projectes d’aquest tipus existents a la província, i servir alhora com a espai d’intercanvi d’experiències entre elles i reflexions compartides.

La Fira comptarà amb una ponència inaugural sobre Democràcia Econòmica i Transició Ecosocial a càrrec d’Ivan Miró de la Ciutat Invisible

Així, la Fira comptarà amb una ponència inaugural sobre Democràcia Econòmica i Transició Ecosocial, a càrrec d’Ivan Miró i Acedo de la Ciutat Invisible, i diverses taules de debat que afrontaran alguns dels grans reptes socials i mediambientals actuals: l’energia, les migracions, els feminismes i l’economia de plataforma. Per a fer-ho, s’ha comptat amb la participació d’iniciatives de l’ESS, locals i d’altres territoris, que treballen en aquests àmbits, per tal de donar-los a conèixer, abordar les seues potencialitats i reptes, i mirar de cercar noves solucions compartides.

D’altra banda, el Fòrum en municipis busca oferir ferramentes al personal tècnic de les adminstracions locals per al foment de l’economia social. Els continguts d’aquesta edició donaran continuïtat als tractats en 2021, com ara la col·laboració público-cooperativa, la contractació responsable o la gestió de serveis públics des del teixit associatiu i comunitari.

Per a coordinar aquesta edició de la MESS, la Diputació de Castelló ha comptat amb la Cooperativa Transversal, membre de REAS-PV, que ja va dissenyar els continguts de la primera Mostra. Una altra cooperativa castellonenca, La Puput, s’ha encarregat de la comunicació; la Societat Laboral Somnia, del municipi de Culla, dinamitzarà l’espai infantil per a facilitar l’assistència en família; i una altra societat laboral, El Telar Innovación Social, dinamitzarà algunes de les taules de debat.

A més, la Mostra també compta amb el suport de diverses entitats representatives o promotores de l’economia social, que durant la Fira prestaran serveis d’assessorament a aquelles persones que ho necessiten. Es tracta de REAS-PV , FEVECTA (Federació Valenciana de Cooperatives de Treball Associat); AESAL (Agrupació Empresarial de Societats Laborals), el Centre d’Emprenedoria social La Niuada Benlloc, el Centre de Desenvolupament Rural de l’Alt Maestrat i els CEDES de la Diputació de Castelló.

Més informació:

Desplaça cap amunt

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca