Fem xarxa! Trobada REAS-La Niuada

El dimecres 27 de julol vam tindre l’oportunitat de conéixer La Niuada i les nombroses activitats que fan per enfortir i promoure l’Economia Social en els pobles de la comarca de la Plana Alta. Un potent servei públic arrelat al territori amb un equip molt engrescador. En aquesta trobada vam valorar el context i les possibles fòrmules per concretar un acord de col·laboració públic-comunitari. Es tracta d’establir un marc basat en la intercooperació i la voluntat compartida per alimentar un nou model econòmic.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

Aquesta reunió es va celebrar en la seu de El Rogle Mediació i Advocacia, cooperativa anfitriona que ens va explicar els diversos projectes en què estan immerses. Nascuda el 2014, tenen en la defensa dels drets socials l’element principal de la seua tasca d’advocacia i investigació. A més vam comptar amb la presència de El Pa Sencer, equip encarregat de la revista Revista Soberanía Alimentaria i tot un ric conjunt d’iniciatives relacionades amb la ruralitat, l’agricultura i l’alimentació.
Aquesta enriquidora trobada va seguir en la seu de Nittua i la productora la Hormiga Roja, dos entitats històriques de REAS-PV. Vam conéixer la tasca d’investigació i difusió que realitza Nittua en relació al desenvolupament de procediments i metodologies sobre innovació socio-econòmica. També es van presentar Del Camp a la Taula associació dedicada a projectes que connecten la població amb la natura, mitjançant la participació i l’educació agroambiental. Un exemple és el projecte  Albal Circular sobre gestió de residus.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

Un dels altres projectes en què vam comptar és Espais per Conviure, una forma diferent de prestar serveis a les comunitats veïnals, l’administració de finques i la gestió d’edificis, amb especial interés per impulsar comunitats energètiques. Entre la diversitat d’entitats també estava Transversal, cooperativa nascuda el 2016 a Benimaclet, i ara centrada en Castelló. Dedicada a la participació ciutadana, l’assistència a projectes, el desenvolupament d’eines informàtiques i la promoció de la igualtat.
Per finalitzar volem destacar la importància d’aquestes trobades per a compartir aprenentages i coneixements dins de l’Economia Solidària. I recomanar el restaurant que ens va acollir per a dinar Al-Paladar Taverna i Take Away, trobat gràcies a Tornallom, el mapa col·laboratiu d’iniciatives econòmiques solidàries al País Valencià.
Desplaça cap amunt

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca